Ons goud
& diamant

ONS GOUD

De liefde voor onze planeet zit diep geworteld in onze genen en niet in de laatste plaats omdat wij iedere dag mogen werken met alle cadeau’s van Moeder Natuur. Eén van onze hoofdprioriteiten is om zorgvuldig en verantwoord met al onze materialen en processen om te gaan binnen ons bedrijf.

Daarom hebben wij op 19 juni 2017 het Convenant Verantwoord Goud ondertekend.
De goudsector in Nederland zet zich in voor een verantwoorde goudketen. Daarmee willen wij bereiken dat de complete keten, van winning tot en met recycling, de mensenrechten, het milieu en biodiversiteit beter gerespecteerd worden.
Producenten vanuit diverse branches, zoals elektronica, sieraden, recyclers en maatschappelijke organisaties ondertekenden het Convenant.

Wij maken daarom uitsluitend gebruik van verantwoord goud, waarbij geen sprake is van onethische goudwinning uit mijnen. Wij proberen ook onze collega’s, leveranciers en klanten aan te zetten tot het streven naar een verantwoord productie proces.

 

ONS DIAMANT

Het Kimberley-proces (KP) is een verbintenis om conflictdiamanten uit de wereldwijde toeleveringsketen te verwijderen. Sinds 2000 verenigt het Kimberley-proces (KP) administraties, maatschappelijke organisaties en de industrie om de stroom van ‘ruwe diamanten” conflict-vrij te maken en te behouden.

Wij gebruiken uitsluitend diamanten afkomstig van Kimberly-proces (KP) gecertificeerde leveranciers.